ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА БЕЗ ДОБАВЕНА ВОДА И МАЗНИНИ

ПО-БЪРЗО, ПО-ВКУСНО И ПО-ЗДРАВОСЛОВНО!

След като веднъж опитате приготвена в системата Zepter храна, пред Вас ще се разкрие нов свят от вкусове. Не само че приготвената по този модерен начин храна ще донесе повече енергия в живота Ви, но в сравнение с традиционното готвене, съдовете Zepter Masterpiece Cookware са безвредни за Вашето здраве.

Ще видите, че приготвената без добавена вода или мазнини храна изглежда по-добре, тъй като са запазени нейният цвят, форма и текстура. Храната е по-вкусна, защото естествените вкусове и аромати са запазени. Храната е по-здравословна, защото нейните хранителни и биологично качества (витамини, минерали, протеини, микро и макроелементи) не са загубени. Тя нито се свива, нито се губи.

Храната също така не залепва за съда, не изгаря, няма токсични мазнини, не съдържа акролеин и не е канцерогенна.

Healthy food with no added water and no added fats

КАК СЕ ГОТВИ БЕЗ ВОДА?

Когато готвите без да добавяте вода, винаги поставяйте измитите и още мокри хранителни продукти в хладен съд, като оставите ¼ от съда празен или го напълнете до не повече от 3 см разстояние под ръба и го похлупете.

Сложете съда с капак на студен котлон и включете топлоизточника на средно ниво на топлоподаване, когато термоиндикатора достигне до средата на зеления участък на скалата за влажност, намалете температурата до минимална степен. Храната се готви в собствените си течности, които остават в съда.

Парата, отделяна от храната вътре в съда, се издига нагоре. Капакът винаги е по-хладен от съда, за това парата кондензира при допира с него. Хранителните сокове се стичат отново на дъното и върху храната. Този процес не спира докато храната не се приготви идеално в един затворен цикъл.

Водната спойка, образувана между ръба на съда и капака, запечатва херметически съда. Процесът на готвене завършва след приблизително 20 минути.

Zepter pot - Cooking without water

КАК СЕ ПЪРЖИ БЕЗ МАЗНИНИ?

Когато пържите без да добавяте мазнини, винаги слагайте месото в предварително затоплен съд. Поставете празния похлупен съд на котлона и винаги го включвайте на максимална степен на топлоподаване за около 4 минути.

Съдът е готов за пържене, когато термоиндикатора достигне до половината на зеления участък на сухата скалата, или когато капнете няколко капки вода в него след максимум 4 минути, ако те се въртят по дъното – перла ефект, съда е готов за пържене. Винаги слагайте месото в нагрят празен съд и го натиснете, за да се запече. След 30-60 секунди обърнете изпеченото месо и отново го притиснете, оставете го така, до като стане готово.

Намалете температурата до минимум и изключете/преместете съда от топлоизточника. Използвайте капака, в зависимост от използвания метод на пържене. Пърженето приключва след приблизително 10 минути.

Zepter спестява храна, енергия, време и пари, но най-важното е, че Zepter защитава здравето ви.

Zepter pan - Frying without fats